Gyermek és ifjúsági Coaching

Kiknek ajánlom az gyermek coaching folyamatot?

A megoldásfókuszú coaching gyerekekkel és fiatalokkal, kisiskolás kortól a fiatal felnőttkorig segíthet az egyén fejlesztésében, nehézségeinek feldolgozásában.

Tovább görgetekKapcsolat

Hogyan zajlik egy Megoldásfókuszú coaching folyamat gyermekekkel és fiatalokkal?

 A gyermekekkel nagyon konstruktívan lehet együtt dolgozni. Az első alkalommal együtt megismerjük érzéseit, gátjait, vágyait. Közösen feltárjuk a már meglévő erőforrásait, kompetenciáit, amiket a megismert vágyak elérése érdekében használni tud majd. Majd olyan erőforrásokat, kompetenciákat fejlesztünk ki közösen a gyerkőcben, ami segít neki feloldani a gátjait, önértékelését, önbizalmát növelve ezáltal. Mindenképp tisztázni fogjuk, hogy mik a gyermek legmerészebb reményei a konzultációval kapcsolatban, mit vár a közös munkánktól és ezen az úton elindulva építi fel új életstratégiáját a jövőjére fókuszálva. A coaching folyamat során egy olyan kulcsot kaphat a kezébe, amivel a jövőben önerőből is képes saját gátait feloldani és az előtte álló hasonló problémákat áthidalni.

Megoldásfókuszú coaching során használt technikák közül az egyik leghatásosabb a mese, mint forrástartomány elemzése. Ekkor a coach segítségével a gyermek maga mondja el kedvenc meséje nyomán, hogyan is látja most a világot és milyen sztereotípiák gátolják a tovább haladásban. Kamaszok esetében hasonlóan jó eredményeket lehet elérni, ha a hozzá közel álló klip, dal, film részletét használjuk forrástartományként, így magáénak érzi még jobban azt a tervet, stratégiát, amit a segítségével dolgozunk ki közösen.

A gyermek és ifjúsági coaching témái egészen sokfélék lehetnek, ezek közül néhány példa:

− Pályaválasztási dilemmák: „Mi leszek, ha nagy leszek?” – Szülői, oktatási és saját
elvárások kereszttüzében
− Egyetem alatt és után – kilépés a nagybetűs életbe
− Maximalizmus, önbizalomhiány
− Megfelelés vagy kiközösítés
− Vizsgadrukk, leblokkolás
− Tanulási nehézségek, szorgalom, kitartás
− Kudarckezelés
− Haragkezelés
− Új készségek elsajátítása
− Tanár-diák közti nézeteltérések, konfliktusok kezelése, feloldása coaching szemlélettel
− Kommunikáció: önkifejezés, kérés, elutasítás
− További gyermek és fiatalkori kihívások

Hogyan segíthetek?

Ötletelünk

Feljegyezzük a hibákat

Tervezünk

Új célokat tűzünk ki

U

Megoldást keresünk

Mentőcsomagot készítünk

Dolgozunk rajta

Z

Megoldást találunk

Ezért válassz engem:

Én, mint coach nem adok tanácsokat, nem kínálok kész megoldásokat! Támogatlak, bátorítalak és a céljaid eléréshez szükséges hatékony kérdéseket teszek fel. Kérdéseimmel, mint „külső személy” kreatív gondolkodásmódra ösztönözlek, így segítve Neked a kívánt, korábban saját magad által kitűzött cél elérését, kérdéseidre a válasz megtalálást, a probléma megoldását. Ezek mellett, kérdéseim segítségedre lehetnek abban is, hogy motivált légy és a korábban kijelölt úton maradj. Az ülések során modern pszichológiai, coaching és tréning módszerekkel dolgozunk. Az ülések alatt próbálok egyfajta tükröt tartani eléd. A figyelmet nem a múltra, hanem mindig a jelenre és jövőre fordítjuk, nem az okokat boncolgatjuk, hanem a megoldásra helyezzük a hangsúlyt.

Rólam röviden

Torma Joel coach, tréner vagyok. Több éve nyújtok segítséget abban az embereknek, hogy milyen erőforrásokon keresztül oldják meg az életükben felmerülő kérdéseket, valamint, hogy milyen módon lehet jobb a személyes, a munkahelyi és az üzleti életük minősége. Több előadást és kurzust tartottam már a kapcsolatok javításáról, konfliktuskezelésről és ezekhez kapcsolódó témákról. Megoldásközpontú coachként a konzultációk során a problémák megoldásához elengedhetetlen „hogyan” kérdésekkel is foglalkozzunk.

Ez fontos még:

Az ülések kb. 60 percesek, pozitív légkörben telnek. A coaching folyamat hossza az ügyféllel folytatott 0. beszélgetés során kerül meghatározásra.  Amennyiben, bármilyen okból kifolyólag a személyes konzultáció nem lehetséges, de coachingra, önmegvalósításod érdekében fejlesztésre van szükséged, akkor számodra tökéletes megoldás lehet az Online Coaching.

Fordulj hozzám bátran, bizalommal!

A jó coach arról ismerszik fel, hogy miután beszéltél vele, úgy érzed, felszabadult vagy, tiszta a fejed
és képes vagy cselekedni.