Csoportos Tréningek

Kiknek ajánlom a csoportos tréninget?

Ide kell még szöveg

Tovább görgetekKapcsolat

A tréningek célja:

A tréning egy csoportos tanulási forma, melyben a hangsúly a gyakorlati oktatáson, nem pedig az elméleten helyezkedik el. Az elmélet a tréningeknek csupán 15-20 százalékát teszi ki, a többi időben a különböző gyakorlati feladatok kapnak szerepet. A feladatok jellegét a tréning célja határozza meg. Ezek lehetnek egyéni és csoportos feladatok, ügyességet, kreativitást, együttműködést és kommunikációt igénylő feladatok is. A tréning célja valamilyen képesség vagy tudás fejlesztése legyen az akár önismereti, társismereti, szociális és vezetői vagy kommunikációs készség, együttműködési, problémamegoldó képesség fejlesztése vagy munkahelyi együttműködés/csapatszellem erősítésének a célja.

Elérhető tréningek

Önismereti tréning

A tréning célja, hogy megismerjük saját belső énünket és ezáltal pontosabb képet kapjuk személyiségünkről és képességeinkről. Segít abban, hogy fejlődjünk, javítsuk társas készségeinket, kommunikációnkat, képesek legyünk önmagunk érvényesítésére, céljaink elérésére. A cél, hogy tisztában legyünk azzal, hogy kik is vagyunk valójában, és hogy mire vagyunk képesek igazán.

Kommunikációs tréning

A tréning célja, olyan kommunikációs stílus megtanítása, amellyel a tréningen résztvevők hatékonyan és magabiztosan képesek kifejezni gondolataikat, véleményüket anélkül, hogy megbántanának, másokat vagy félreértést okoznának.

Időgazdálkodási tréning

A tréning célja, hogy a résztvevők a tudatos időgazdálkodási módszereket megismerjék, és elsajátítsák továbbá, hogy kilépjenek az időzavar fogságából és hatékony időbeosztás elkészítésére legyenek képesek.

Konfliktuskezelő tréning

A tréning célja, hogy a résztvevők gyorsan felismerjék a konfliktushelyzeteket, alaposan megismerjék a különböző konfliktuskezelési stílusokat és technikákat és ezeket gyorsan és hatékonyan alkalmazni tudják.

Csapatépítő tréning

A tréning célja, hogy a tréning résztvevői jobb és hatékonyabb együttműködési technikákat és csapatmunkát tanuljanak, jobban megismerjék egymást és ez által hatékonyabban működő csapattá váljanak, kezelni tudják a csapaton belül fellépő problémákat és konfliktusokat és azokat mihamarabb meg tudják önállóan oldani.

Hogyan segíthetek?

Ötletelünk

Feljegyezzük a hibákat

Tervezünk

Új célokat tűzünk ki

U

Megoldást keresünk

Mentőcsomagot készítünk

Dolgozunk rajta

Z

Megoldást találunk

Ezért válassz engem:

Én, mint coach nem adok tanácsokat, nem kínálok kész megoldásokat Ön számára! Kérdéseimmel objektíven, ítélkezés mentesen, mint „külső szemlélő” kreatív gondolkodásmódra ösztönzöm, így segítve a korábban kitűzött cél elérését. A folyamat során Ön vagy csapata rátalálhat azokra a válaszokra, amelyekre korábban egyedül nem tudott volna választ adni.
A coaching ülések során professzionális módszerekkel a vezetőfejlesztésre, a problémák megoldására és feladatokká alakítására, a döntések előmozdítására és a hatékonyság növekedésére fókuszálunk. Az ülések során modern pszichológiai, személyiségfejlesztő és coaching módszerekkel dolgozunk. A figyelmet nem a múltra, hanem mindig a jelenre és jövőre fordítjuk, és a megoldásra helyezzük a hangsúlyt.

Rólam röviden

Torma Joel coach, tréner vagyok. Több éve nyújtok segítséget abban az embereknek, hogy milyen erőforrásokon keresztül oldják meg az életükben felmerülő kérdéseket, valamint, hogy milyen módon lehet jobb a személyes, a munkahelyi és az üzleti életük minősége. Több előadást és kurzust tartottam már a kapcsolatok javításáról, konfliktuskezelésről és ezekhez kapcsolódó témákról. Megoldásközpontú coachként a konzultációk során a problémák megoldásához elengedhetetlen „hogyan” kérdésekkel is foglalkozzunk.

Ez fontos még:

IDE IS KELL SZÖVEG

A jövő olyan lesz, amilyenné alakítjuk. /Janne Teller/